2019. július 28., vasárnap

Vonat állomás;

Legutóbb a pécsi vonat állomáson jártunk.
Az akadálymentes szemmel való felmérés során. Az első szembetűnő probléma a mozgássérült parkoló elhelyezése, és kialakítása volt szembetűnő.
A felfestés már szemmel láthatóan megkopott.
A főbejárat melletti parkolót jelző tábla jól látható. De a helyi buszok közvetlen mellette közlekedése miatt balesetveszélyesnek látszott.


A főbejárat, és a peronokra vezető ajtó nyáron nyitva található, de hűvösebb időben csukva van. Ezek kinyitása nehezen megoldható egy kerekesszékes számára. Ilyenkor épp arra járók segítsége szükséges.
A peronokra nyugati irányban ugyan kisebb kerülővel, de segítség nélkül el lehet jutni.
A belső tér bejárattól első peronig, és jegypénztárakig megtalálható. Peronok felől pedig a kormány abkakig. Sajnos az akadálymentes toalettig már nem vezet.



Az akadálymentes wécét több helyen is feltüntetik. Ennek bejárata a peronok felől megtalálható. A kétszárnyú ajtaja nyitható, a wécét akkor felügyelő személyzet segítőkész volt mindvégig így a bejutás megoldható. Bejáratnál kisebb küszöb található. A wécé beltere szűkös, de használható. A mosdó könnyen megközelíthető. A közelben található pelenkázót is megnéztük ez a helység kényelmesebb, és tágasabbnak bizonyult egy akadálymentes mosdó kialakítására. Reméljük a jövőben ilyen méretű "mosdókkal" találkozhatunk.






A pelenkázó helysége.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése